Abonnementsartikel

Siden 2015 er mælke-produktionen i Irland steget mere end 50 procent, og nu er det næste delmål at skabe 23.000 nye jobs i agrosektoren med køer som vækstmotor.

Kun én enkelt ko tager notits af den store gruppe af internationale besøgende, der er taget til Lyons Research Farm for at høre om, hvordan Irland har formået at gøre mælkeproduktion til en vækstmotor for den irske økonomi.

I det ene øre bærer koen en chip, der giver forskerne viden om koens kropstemperatur, og når den sammen med forsøgsgårdens 200 øvrige køer to gange om dagen kortvarigt forlader de grønne marker, sker det gennem en irsk udviklet kropsscanner, og også i malkekarussellen er der kontrol med, hvor meget foder de enkelte dyr indtager, når det for en stund ikke er frisk græs, der er på menuen.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.