Abonnementsartikel

En gødningsplan, hvor balancen mellem at give den rette mængde og samtidig spare på handelsgødningen, kan blive en udfordring i kartoffelåret 2023.

Med et prisniveau, der ligger langt over normalen i handelsgødning, kan man med fordel gentænke, hvordan sammensætningen af ens gødning til kartoflerne skal være. Benny Jensen, der er planteavlskonsulent og direktør i BJ-Agro, melder om, at gødskningsproblematikken fylder i tankerne hos mange, da der er meget høje priser på gødning. Derfor bør gødningsplanen gennemgås nøje for at sikre det rigtige miks af handelsgødning, husdyrgødning og andre organiske alternativer.

- Eventuelle besparelser skal være overvejede og fagligt funderede. Det nytter ikke at spare på gødningen, hvis kvaliteten af for eksempel spisekartoflerne bliver sådan, at de ikke kan sælges. Derfor bør du sammen med din konsulent gennemgå mulighederne, siger han.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.