De landmænd, der allerede har en GreenStar-skærm, en StarFire-antenne og det respektive ledningsnet, får nu muligheden for at få hjælp til at styre traktoren ud over marken.

Det kan lade sig gøre, idet John Deere nu tilbyder gratis software til autoguide-systemet Parallel Tracking.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alle brugere kan hos den lokale John Deere-forhandler få downloadet softwaren til Parallel Tracking. Eneste forudsætning er, at man har GreenStar-skærmen og den mobile processor med.

Systemet kan både guide i lige og kurvede linjer, og det kan også hjælpe med at finde den rigtige række, hvis der køres i rækkeafgrøder.

Systemet kan også opgraderes til at bruges med automatisk styring.

Universal styring

Samtidig med det nye tiltag om gratis Parallel Tracking har John Deere også videreudviklet på en anden af koncernens løsninger på GPS-området.

Autostyresystemet AutoTrac Universal, der er et eftermonteringssæt, er blevet udvidet til at kunne passe på flere forskellige typer traktorer og selvkørende maskiner så som mejetærskere og selvkørende finsnittere - både John Deeres egne og konkurrerende mærker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sættet består af et rat, der kobles på ratstammen i traktoren efter at det originale rat er afmonteret. En el-motor styrer automatisk det monterede rat, hvorved den korrekte linje holdes.

På 30 minutter kan man ifølge John Deere flytte systemet fra én maskine til en anden, og systemet kan fungere ved flere forskellige præcisionsniveauer (SF1, SF2 og RTK)