Abonnementsartikel

Sundhedseffekten af fermenteret tang skal testes på søer.

Foreløbige undersøgelser peger på, at fermenteret tang kan forbedre mælkeydelsen og sundheden hos diegivende søer. Et nyt stor EU-projekt sætter for alvor fokus på emnet.

På Aalborg Universitet vil ph.d. studerende Christian Kjær Olesen og professor Reinhard Wimmer snart modtage helt friskhøstet tang fra Færøerne. Tang kan blive en ny vigtig ressource i fødevareproduktionen til både dyr og mennesker. Den smager godt og indeholder vigtige næringsstoffer, men er svært fordøjelig. Det sidste kan dog afhjælpes hvis tangen fermenteres. Ved fermentering øges fordøjeligheden og der kan fremkomme sundhedsfremmende ingrediens.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.