Optagning af stivelseskartofler går ind i den travle fase, hvor det meste bliver leveret direkte til fabrikken. For kartofler, der bliver taget op og ikke kan leveres direkte, er en skånsom håndtering og opbevaring afgørende for at holde knoldene i topform.

Her skal man ifølge Benny Jensen, der er direktør i BJ-Agro, sørge for, at kartofler, der skal lagres i kule i mere end bare kort tid, bliver dækket med halm for at sikre, at de kan sårhele, at de kan holde sig og ikke lider for store stivelsestab ved at man enten sparer halmen væk og blot bruger fiberdug, eller man bruger for lidt halm.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.