Abonnementsartikel

Sørg for, at temperatursænkning og lagring matcher sårhelingen og kartoflernes holdbarhed, lyder det fra kartoffelkonsulent.

Optagning af stivelseskartofler går ind i den travle fase, hvor det meste bliver leveret direkte til fabrikken. For kartofler, der bliver taget op og ikke kan leveres direkte, er en skånsom håndtering og opbevaring afgørende for at holde knoldene i topform.

Her skal man ifølge Benny Jensen, der er direktør i BJ-Agro, sørge for, at kartofler, der skal lagres i kule i mere end bare kort tid, bliver dækket med halm for at sikre, at de kan sårhele, at de kan holde sig og ikke lider for store stivelsestab ved at man enten sparer halmen væk og blot bruger fiberdug, eller man bruger for lidt halm.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.