Abonnementsartikel

En omfattende brand på Danish Crowns slagteri i Blans kan få voldsomme følger.

Branden er endnu ikke under kontrol, og omfangen kendes heller ikke. Dog var meldingen til morgen, at slagtegangen endnu ikke var berørt, men hvorvidt kølerummene var berørt, var der ikke overblik over.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De værst ramte afdelinger er skærestuer og opskæring, som forekommer udbrændte, skriver Danish Crown i en meddelelse til sine andelshavere.

- Da det fortsat er umuligt at komme ind i bygningerne, er det meget vanskeligt at få overblik, men ihvertfald dele af fabrikken må betegnes som totalskadede.

Der var ingen levende dyr i Blans, da branden opstod, og al indtransport til afdelingen er stoppet. Der bliver ikke slagtet i Blans i dag, og medarbejderne er sendt hjem på grund af branden.

Branden kommer dobbelt uheldigt, fordi Blans-slagteriet netop var sat op i slagtninger – med 10.000 til i alt 55.000 om ugen, for at få bugt med de mange svin i forårsmånederne, hvor der grundet de mange helligdage altid er pres på slagtekapaciteten.

De 50.000 svin, som Danish Crown har udsat fra sidste uge bliver derfor ikke reduceret i denne ugen. Tværtimod vil antallet yderligere stige.