Abonnementsartikel

En skånsom optagning samt korrekt køling og tørring sikrer, at skader og bakterieudvikling i kartoflerne holdes på et minimum. En vigtig øvelse i et år, hvor en del af læggematerialet har været udfordret, lyder det fra kartoffelkonsulent.

Skader under optagning påvirker kvalitet og lagerfasthed på kartoflerne. Derfor handler det om at have så skånsom en optagning som muligt. Det begynder med korrekt indstilling af udstyret, der bliver anvendt, bør være så godt indstillet som muligt til den enkelte opgave, lyder det fra Benny Jensen, der er direktør i BJ-Agro.

Han lægger vægt på, at udstyret skal være serviceret og forberedt på forhånd, og at det derefter handler om justering, så man sikrer, at optagningen bliver skånsom.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.