Dansk Landbrug skød i går en ny miljøkampagne i gang.

På Fyn hos Lars Storm og på Djursland hos Lars Nielsen, Ørsted, startede kampagnen ”Rene Landskaber” med det formål at fjerne skrotbunkerne på landet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kampagnen gennemføres i samarbejde med Stena Jern & Metal A/S, og miljøkampagnen gennemføres på Djursland og på Fyn som forsøg i tre måneder.

Derefter evalueres kampagnen, og det er meningen, at Syddanmark til efteråret skal kobles på kampagnen, som fra januar 2008 skal omfatte hele landet.

- Vores miljø har ikke godt af, at der ligger affald og flyder. Desuden er skrotbunker ikke pæne at se på. Hverken for os, der bor på landet eller for dem, der kommer forbi. Vi ser kampagnen som et hjælpsomt skub til at få gang i en udendørs forårsrengøring, sagde formanden for dansk Landbrug, Peter Gæmelke, i forbindelse med kampagne-starten..

- For mig har kampagnen lige været det skub, der fik mig til at gøre noget ved det. Skrottet har længe ligget og skæmmet min ejendom, sagde Lars Storm, der som den første fik fjernet sin skrotbunke.

Kampagnen er åben for alle – også for ikke-landmænd. Alle kan gratis ringe til kampagnens callcenter på 80 20 40 70 og bestille afhentning, der som udgangspunkt er gratis. Dog kan der blive tale om betaling, hvis der er store genstande, der skal fjernes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det forventes, at 90 procent af skrottet kan genanvendes.

Interesserede kan læse mere om kampagnen på www.dansklandbrug.dk