Abonnementsartikel

Forskerhold har kortlagt protein i planteceller, der forklarer nedsat immunitet ved høje temperaturer.

Når hedebølger rammer, påvirker det i høj grad afgrøderne og ikke kun i forhold til vandoptagelse. Når temperaturerne bliver for høje, fungerer bestemte dele af planteforsvaret dårligt, hvilket efterlader dem mere modtagelige for angreb fra patogener og skadedyr.

Et forskerhold har efter eget udsagt identificeret et specifikt protein i planteceller, der forklarer, hvorfor immuniteten halter, når temperaturen stiger. Samtidig har de også fundet ud af en måde, hvorpå tabet kan mindskes og styrke planteforsvaret mod varmen.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.