Abonnementsartikel

Gylle er guld og gylle, der har været gennem et biogasanlæg, har merværdi i form af blandt andet klimakreditter der skal tilfalde husdyrproducenten. Det mener i hvert fald frilandsgriseproducent Bo Bejer, der kæmper for rimelige leverandøraftaler til biogasanlæg i Sydvestjylland.

Bo og Susanne Bejer, Assetgaard har 600 søer på friland. Hovedparten af smågrisene sælges ved 30 kg til to aftagere, og de feder selv 5000 grise op årligt, som de leverer til Friland. Til ejendommen, som ligger tæt på Løgumkloster i Tønder Kommune, hører 200 hektar jord, som alt sammen er lejet ud, og der følger en gylleaftale med lejekontrakten. Halmen får de retur.

Selvom der dermed er styr på ejendommens gylle, har Bo Bejer, der også er bestyrelsesmedlem i LandboSyd, nu kastet sig ind i kampen om at opføre biogasanlæg i nærområdet. Første skridt er etableringen af en lokal leverandørforening.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.