Abonnementsartikel

Efter kraftige prisstigninger er markedet vendt. Råvareanalytiker analyserer her udviklingen og spekulerer i, om priserne fortsætter længere ned, eller om det vender.

Vendinger i priserne er brutale. Siden maj 2022 har vi oplevet kraftige fald på mange af råvaremarkederne. Ganske som forventet, da ekstreme prisstigninger får forbruget til at bremse op. Nu er spørgsmålet til millionvis af kroner: Vil priserne fortsætte længere ned, eller vender markederne igen med prisstigninger til følge?

I mit seneste indlæg "Alle prisstigninger har et limit, også råvarepriserne!" tilbage i maj, advarede vi sælgere af råvarer om, at kraftige fald i råvarepriserne kunne forekomme inden høst. Man må sige, at de kraftige fald er forekommet. Det får en til at stille spørgsmålet, om vi er vidne til samme scenarie som i 2008, hvor priserne oplevede et decideret kollaps.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.