Abonnementsartikel

Svensk planteavler arbejder på sine knap 700 hektar med reduceret jordbearbejdning, men er ikke bange for at pløje, når det er nødvendigt.

At etablere afgrøden med mindst mulig indsats, men også at bruge ploven, når det er nødvendigt, er Bertil Hagsgårds filosofi. Bedriften Hagsgård ligger 30 kilometer nordøst for Trollhättan ved Sveriges største sø, Vänern. Han arbejder efter et princip om, at jordbearbejdningen skal ske efter behov og arbejder både med reduceret jordbearbejdning og klassisk pløjning, når det er nødvendigt.

- Jeg forsøger at læse situationen og se, hvad der passer. For jeg vil ikke gå på kompromis med udbytterne. Mange begynder med direkte såning og reduceret jordbearbejdning og siger, at de aldrig vil pløje igen. Men sådan er det ikke hos os. Jeg tror på, at man kan gøre det, der er behov for, siger Bertil Hagsgård og fortsætter:

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.