Abonnementsartikel

Med høje priser på diesel kan det betale sig at gennemgå, hvor meget man skal bruge ploven i fremtiden. Omvendt er det med høje kornpriser også vigtigt ikke at miste for meget udbytte.

Den nuværende situation med høje omkostninger til diesel betyder, at nogle landmænd overvejer at lade ploven stå og måske gå over til mere reduceret jordbearbejdning. En afvejning, der kan betale sig, hvis den gøres korrekt. Men med en høj kornpris er det en udfordring ikke at miste for meget af høsten på samme tid. Det mener Johan Lagerholm, der er planteavlskonsulent i den svenske rådgivningsvirksomhed VäxtRåd.

- Vi skal være meget forsigtige med, hvad vi laver. Især i år er dyrkningen noget, man ikke kan overlade til tilfældighederne, men det handler om at være ude og kigge og lave justeringer, der er nødvendige og de rigtige tiltag de rigtige steder, siger han.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.