Abonnementsartikel

Udfasning af importeret protein kan være en vigtig klima-strategi. Kløvergræs har potentiale, men anvendelsen må ikke mindske produktiviteten.

På bioraffineringsanlægget ved Aarhus Universitet Campus Viborg, Foulum, presses der i disse dage kløvergræs i store mængder. Slutproduktet er et tørt, grønt proteinpulver, som har potentiale til helt eller delvist at erstatte de store mængder sojaskrå eller -kage, som årligt importeres til danske grise.

Kløvergræsproteinet skal bruges i det økologiske projekt Entrance, hvor den ernæringsmæssige værdi af kløvergræsbaseret fodring af økologiske grise undersøges.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.