Abonnementsartikel

Timring VVS, Smede- og Maskinforretning A/S har netop fejret 25 års jubilæum - med et års forsinkelse. Familievirksomheden ville gerne have nybygning og flytning helt på plads. Det er det kommet nu, og virksomheden føler sig bedre rustet over hele linien

På den sidste dag i marts 2007 kunne Timring VVS, Smede- og Maskinforretning A/S endelig fejre sit 25 års jubilæum - efter et års ventetid.

Hos familievirksomheden ville man nemlig først have en nybygning og en flytning af hovedsædet til nye faciliteter helt på plads, før forretningsforbindelser og venner af huset blev inviteret til at fejre jubilæet - og samtidig fejre begyndelsen på en ny æra for virksomheden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- 1. april 2006 var det 25 år siden, vi startede. Men vi ville have det hele på plads, så vi kunne fejre jubilæet i vores nye rammer. Derfor blev 25 års jubilæet markeret med et års forsinkelse, fortæller Ib Birk Poulsen, Timring VVS, Smede- og Maskinforretning.

Over dobbelt så stort

Timring VVS, Smede- og Maskinforretning A/S er et familieforetagende, som ejes og drives af brødene Ib og Steen Birk Poulsen samt deres nevø, Per Birk Poulsen.

Firmaet blev etableret med base i en lade i 1981. I 1984 flyttede virksomheden ind i Timrings gamle mejeri, hvor man rådede over 600 kvadratmeter under tag.

I efteråret 2006 var tiden kommet til at søge nye græsgange og flytte ind på Nr. Mosevej 2 i Timring, hvor virksomhedens nye hovedsæde blev bygget.

- Vi begyndte så småt arbejdet med at bygge nyt hovedsæde i september 2005. Vi havde simpelthen for lidt plads i de gamle mejeribygninger, fortæller Ib Birk Poulsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Nu er vi gået fra de 600 kvadratmeter til at have 1.420 kvadratmeter under tag, fortsætter han.

- Vi havde i mange år snakket om at bygge til, men det gik ikke det gamle sted. Så vi købte grunden her, der er på 10.500 kvadratmeter, fortæller Ib Birk Poulsen.

Kontoret blev flyttet ud på den nye adresse i december 2006. Siden er flytningen gået skridt for skridt, indtil den officielle, velbesøgte indvielse af de nye rammer 31. marts 2007.

Flere grene

Oprindeligt dominerede opgaverne fra landbruget, herunder salg af landbrugsmaskiner, hos Timring VVS, Smede- og Maskinforretning.

I dag udgør VVS-delen halvdelen af firmaets aktiviteter, herunder etablering af naturgasanlæg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vand, varme, sanitet og etablering af naturgasanlæg udføres til private, industri og landbrug.

Inden for landbruget arbejder Timring VVS, Smede- og Maskinforretning med salg og reparation af landbrugsmaskiner, lige som virksomheden yder staldservice på diverse installationer. Endvidere monterer firmaet markvandingsanlæg og vandingsanlæg til grønne områder.

Smedeafdelingen arbejder med alle former for smedearbejde, blandt andet hydraulik-service, produktion af enkeltdele og boring i beton op til 60 millimeter.

Per Birk Poulsen, der kom med ombord omkring 2003, tager sig af VVS-arbejde og etablering af naturgasanlæg.

Steen Birk Poulsen tager sig af virksomhedens egen produktion og arbejdet med landbrugsmaskiner. Ib Birk Poulsen har direktørtitlen og tager sig blandt andet af alle tilbud vedrørende VVS.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Klapper hesten

- VVS-delen er løbende begyndt at fylde mere hos os. Nu har vi syv mand, der næsten udelukkende gør i VVS-arbejde, forklarer Ib Birk Poulsen.

- Men det er dog ikke VVS-delen, der har krævet mere plads. Salg og servicering af landbrugsmaskiner samt vores egen produktion krævede efterhånden mere plads, siger han.

- Maskiner med en vis bredde kunne slet ikke komme ind til os på vores tidligere adresse. Så vi havde brug for bedre adgangs- og tilkørselsforhold. Det har vi fået nu, siger Ib Birk Poulsen.

Timring VVS, Smede- og Maskinforretning har udover bedre adgangsforhold og mere albuerum fået fem nye medarbejdere.

- Desuden har vi fået en 150 kvadratmeter stor butik. Det kan slet ikke sammenlignes med den butiksplads, vi havde før, siger Ib Birk Poulsen, inden han viser rundt i de nye rammer, der blandt andet rummer kontorer, omklædning, personalerum, værksted samt lagre til VVS-arbejdet, til landbruget og til den øvrige produktion.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi vil ikke udelukke, at vi skal bygge til på et senere tidspunkt. Vi kunne måske godt bruge vores egen koldhal. Men nu klapper vi lige hesten. Det gælder om at få helt styr på vores nye faciliteter, siger Ib Birk Poulsen.

Bedre rustet

- Og der er da også rigeligt gang i den. Vi har nok at se til, siger han og ser fortrøstningsfuldt frem mod den kommende tid for Timring VVS, Smede- og Maskinforretning.

- Vi har spredt os bredt, men det er helt bevidst, siger Ib Birk Poulsen.

- Vi har altid lagt stor vægt på vores alsidighed, og nu er vi blevet flere mand til at klare arbejdet, siger han.

- Vi føler os bedre rustet til det hele, siger Ib Birk Poulsen.