Mikroorganismer i planterne kan have afgørende effekt på, hvordan afgrøden selv kan hjælpe til i biologisk bekæmpelse af skadedyr og sygdomme. Hanna Friberg fra SLU, Sveriges landbrugsuniversitet, er involveret i projektet EcoStack, hvor disse effekter bliver undersøgt.

- Når det kommer til mikroorganismer i og på vores afgrøder, er det vigtigt at huske, at afgrøden ikke er alene, når den er i marken, men alle planter er fyldt med forskellige mikroorganismer som svampe, og bakterier af forskellig art, siger hun.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.