Jo bedre tilvækst i mælkefodringsperioden - des mere mælk i tanken. Flere udenlandske studier- og metaanalyser har påvist vigtigheden af en god start, men hvor vigtigt er det i forhold til genetik, management og fodring i kostalden? Det har jeg ikke svaret på - men jeg har nysgerrigt spurgt tre af Danmarks højest ydende besætninger om, hvordan de passer kalve.

Lars Remme fra Sørvad er økologisk mælkeproducent. Hans køer leverer imponerende 14.583 kg ekm. Lige nu er der styr på kalvene, og Lars har det seneste år mistet blot 3,8 procent af de levendefødte kalve.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.