Abonnementsartikel

Når fravænningsfoderets zinkindhold fra juni kun må være 150 ppm, reduceres den samlede zinkudskillelse fra fravænning til slagt med 20 procent.

I disse tider er der meget fokus på zink i svineproduktionen, da forbuddet mod anvendelse af medicinsk zink de første 14 dage efter fravænning træder i kraft lige om lidt. Men hvor meget reduceres grisens samlede zinkudskillelse egentlig, når den kun må få 150 ppm zink også de første 14 dage efter fravænning?

Der er rejst mange spørgsmål de sidste par år i forhold til, hvad konsekvenserne vil være af forbuddet mod anvendelse af medicinske doser af zink i fravænningsfoderet. Forbuddet er blandt andet begrundet med miljøhensyn, idet zink som et tungmetal ophobes i jorden med negative konsekvenser for jordens frugtbarhed samtidig med, at det bidrager til udvikling af antibiotika-resistens-gener i jordens mikroorganismer. Derfor handler det om at reducere mængden af zink, som havner ude i landbrugsjorden.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.