Abonnementsartikel

Med 12-15 kraftige skud pr. plante følger GWR18-rekordhveden planen, og Vagn Lundsteen tilskriver både successen den præcise, tidlige såning og et stort fokus på næringsstoffer.

Den 21. april var Vagn Lundsteen, som han er cirka hver tiende dag, taget til GWR18-marken på Seinhuus Gods. Målet med turen er altid at skabe et øjeblik over afgrødens tilstand, både fra jorden og fra luften med den medbragte drone. Men vigtigst ved besøget er med en saks at klippe planter af, så de kan komme i en fireliters plasticpose før de sendes til Sverige, så plantesaften kan blive analyseret.

-Det drejer sig om at holde planten i balance mellem alle næringsstoffer, forklarer Vagn Lundsteen som hele tiden søger at sikre, at det næringsstof, som er begrænsende for udbyttet, bliver tilført - hele tiden.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.