Abonnementsartikel

Da Scan Hegn i Vejen købte en Vimek-udkørselsmaskine, blev det, der før skulle to mand til at klare, forvandlet til en énmandsopgave

Købet af en Vimek 606 TT udkørselsmaskine har gjort arbejdet i skovene og langs motorvejene særdeles effektivt for virksomheden Scan Hegn, der ligger i Vejen ved Kolding.

Virksomheden udfører en lang række opgaver over hele landet både i den offentlige og private sektor og arbejder hovedsagligt med opsætning og nedtagning af hegn og porte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Inden for de sidste to år har virksomheden haft travlt med at nedtage og opsætte nye hegn i de danske skovdistrikter samt på motorvejsstrækninger, hvor udkørselsmaskinen har fået ny anvendelse.

- Vi brugte tidligere vores to minigeder – en Giant og en Weidemann til alle opgaver. Men i arbejdet med hegnsnedtagning og opstilling krævede det, at der skulle være to mand på opgaven. Én ude foran til at sørge for, at krangrabben fik ordentlig fat i hegnsstolperne og én i vognen til at styre maskinen, siger Uffe Hammelsvang, der er indehaver af Scan Hegn.

- Samtidig skete det ofte, at maskinerne simpelthen sad fast i terrænet, og det betød, at der var spildtid med at komme fri af pløret, siger han.

Vimek på prøve

En tur igennem rubrikannoncerne vakte imidlertid Uffe Hammelsvangs interesse. Her faldt han over en Vimek udkørselsmaskine, som var til salg hos det fynske firma Interforst.

- Jeg havde ingen erfaringer med Vimek. Dét, der fangede min interesse var, at der var tale om en komplet udkørselsmaskine med kran og boogievogn med træk på alle seks hjul. Samtidig var den kompakt og ikke nær så stor som traditionelle udkørselsmaskiner. Så det lød som en maskine, der passede til vores behov, siger Uffe Hammelsvang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi fik Vimek’en med hjem på prøve i en weekend, hvor vi fik mulighed for at teste den i forskellige arbejdssituationer. Vi kunne konstatere, at den ubesværet manøvrerede rundt i terrænet, ligesom kranen pillede stolperne op med et snuptag – vel at mærke uden, at det krævede en mand udenfor til at finmanøvrere grabben, forklarer han.

Styr på driftsøkonomien

Siden købet af den nye udkørselsmaskine er driftsøkonomien blevet markant forbedret. Hvor Uffe Hammelsvang før skulle afse to medarbejdere til opgaven, kan han nu nøjes med at sende én mand af sted. Senest har Scan Hegn brugt maskinen til at løse en opgave på Kalvebod Fælled i København, hvor der skulle ryddes to-en-halv kilometer hegn.

- Det er klart, at vi kan mærke en så markant effektivisering af driften. I stedet for at sende to mand ud for at løse en opgave, kan vi nu bruge de frigjorte ressourcer på andre opgaver. Vimek’en passer perfekt til vores behov siger Uffe Hammelsvang, der ser frem til at kunne løse en endnu bredere vifte af opgaver med den nye maskine.

Arbejdshesten hos Scan Hegn står da også sjældent stille ret længe ad gangen. Næste store projekt er hegnsopsætning langs den kommende motorvej mellem Herning og Brande. Her gælder det 23 kilometer udlægning af egetræsstolper og opsætning af hegn langs strækningen Brande-Høgild.