Abonnementsartikel

Tirsdag 24. april åbner fødevareministeren fødevareeventen ”Taste a Bite of Denmark”, der er et eksportfremstød for danske fødevarer i Kroatien. Samtidig besøger Hans Chr. Schmidt de danske udstillere på eventen.

Fødevareeventen på Hotel Regent Esplanade i Zagreb er tilrettelagt som en kokkedyst mellem en berømt belgisk kok, Marc Fontarelle, der bestyrer køkkenet på Hotel Regent Esplanade, og danske Betina Repstock, der er køkken- og restaurationschef på Alberto K på toppen af SAS Royal i København.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Til kokkedysten bruges gode danske råvarer fra de deltagende virksomheder.

Det overordnede formål med arrangementet er at synliggøre og markedsføre danske fødevarer over for fødevareproducenter og detailhandlen i Kroatien.

"Taste a Bite of Denmark" er et fødevarefremstød, som Landbrugsraadet gennemfører i en række lande verden over.

I forbindelse med besøget i Kroatien mødes fødevareministeren også med sin kroatiske ministerkollega, Petar Cobankovic. Det overordnede formål med mødet er at skabe gode kontakter og drøfte emner med relation til EU og samhandlen mellem de to lande.

På mødet ventes ministrene blandt andet at diskutere den fremtidige landbrugspolitik, landdistriktsudvikling og status for Kroatiens optagelse i EU.