Abonnementsartikel

De største årsager til ufrivillig udsætning af køer i malkekvægsbesætninger er manglende reproduktion, halthed, yversundhed samt andre sundhedsmæssige problemer.

Hvorfor er holdbarheden afgørende? Jo længere en ko er i besætningen, des mere overskud genererer den, og næst efter koens mælkeproduktion er god holdbarhed den vigtigste faktor i forhold til at måle, hvor økonomisk produktiv en ko er. I de fleste tilfælde giver en malkeko rent faktisk ikke overskud, før hun er i sin tredje laktation.

Holdbarheden defineres normalvis som den produktive periode fra første kælvning til koen udgår af besætningen. Den produktive levetid kan forlænges ved at få køer hurtigere ind i besætningen, kælve for første gang i en yngre alder og holde dem til mere laktation.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.