Abonnementsartikel

Uden et vågent øje i majsmarken kan hanesporen overtage og skabe store problemer. Sådan gør du for at afværge ukrudtet, inden det overtager.

Hanesporen er et relativt uskrevet blad i den danske ukrudtshistorie. Det er først inden for de seneste 10-15 år, at den rigtig er blevet observeret, og især siden 2018 er der blevet mere opmærksomhed om den, da tørken gav den plads og varme. Brian Søndergaard er grovfoderrådgiver i Velas og følger nøje hanesporens udbredelse og undersøger muligheder for bekæmpelse.

- Jo varmere forår, vi har, jo tidligere spirer den frem og giver problemer. 2018 var et skræmmeeksempel på optimale forhold for hanesporen med varmt vejr hele sæsonen. 2021 var dog også et billede på, at hanesporen hurtig får fat, hvis foråret er koldt og majsen derfor er langsom i væksten, så den ikke fylder så meget, når varmen pludselig kommer, siger han.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.