Abonnementsartikel

Hvornår er det optimale tidspunkt at bringe gylle ud og så efterafgrøderne? Her får du erfaringer fra to års forsøg hos LandboSyd.

Hos LandboSyd har vi i de seneste tre år haft anlagt en forsøgsserie til at belyse, hvilken dyrkningsstrategi der er mest bæredygtig og samtidig beholder et højt udbytte i majs. Her kan du se en beskrivelse af de foreløbige resultater fra de første to år, der inkluderer høstår 2019/20 og 2020/21. Forsøgsserien fortsætter foreløbigt frem til 2023.

Majs har en forholdsvis kort og intensiv vækstsæson, som strækker sig fra maj til september/oktober måned. Derfor er det også en lang periode uden vækst i løbet af efteråret og vinteren, hvor der ikke er nogen afgrøde. I den periode er det vigtigt at bibeholde den kvælstof, der er i jorden både i forhold til det økonomiske hensyn, da kvælstofgødning er dyr, men også i forhold til miljøet, så vi undgår en udvaskning.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.