Abonnementsartikel

I går vedtog 38 asiatiske og europæiske miljøministre på det såkaldte ASEM-miljøministermøde i København en deklaration, der blandt andet advarer om igangsættelse af flere biobrændselsprojekter, før der er et bæredygtigt grundlag.

Det skriver Information i dag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Deklarationen peger blandt andet på mulige alvorlige miljømæssige effekter ved produktionen af biobrændsler, som det mange steder foregår i dag, hvor der beslaglægges store skov- og landarealer til produktion af anvendeligt biomateriale.

Et andet mål for mødet var at sikre, at man er på nogenlunde samme side, i forbindelse med, at der skal forhandles en ny global klimaaftale på plads, når den nuværende udløber i 2012. Og det lader til, at det i skyggen af den allesteds nærværende globale opvarmning er lykkedes at blive mere enige end nogensinde før.

Det er første gang, at Asiens og Europas miljøministre er nået til enighed om en egentlig deklarationstekst i ASEM-sammenhæng.

- Resultatet af mødet viser landenes klare vilje til at stå sammen om den fælles globale udfordring, som klimaforandringerne er. For bare to år siden kunne vi ikke have haft denne meget positive diskussion med så ambitiøse konklusioner.

- Men der er stadig lang vej igen, før vi har alle brikkerne på plads, lyder det fra miljøminister Connie Hedegaard i en pressemeddelelse på ministeriets hjemmeside.