Abonnementsartikel

En gris bør være minimum 25 dage gammel ved fravænning. Forinden er ædetræning vigtig, og man kan med fordel regne på, hvor mange diedage besætningen har til rådighed i farestalden.

Fravænning er en meget udfordrende begivenhed for grisen, men jo ældre grisen bliver ved fravænning, desto mere moden er den.

Når grisen kan optage og udnytte næringsstoffer og har et godt immunsystem, har den nemmere ved at klare sig. Alle grise bør derfor være minimum 25 dage gamle ved fravænning. Ved denne alder er mavetarmsystemet nemlig mere modent, og grisenes egen immunitet er mere klar. Herved reduceres risikoen for diarré og andre sygdomme.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.