Abonnementsartikel

Vinterraps har et større behov for svovl end kornafgrøder. Det er derfor vigtigt at sikre, at du får tildelt en tilstrækkelige mængde svovl i forbindelse med gødskning.

Svovlmangel i vinterraps kan medføre store udbyttetab. Særligt i år, kan den aktuelle usikre gødningssituation have den konsekvens, at det ikke er alle, der har fået fat i en gødningstype med et højt svovlindhold. Normalt vil man for eksempel anvende en ammoniumsulfat-baseret NS 26-14 eller en svovlsur ammoniak NS 21-24, som er oplagte gødningstyper til vinterraps på grund af det høje svovlindhold. Disse gødninger har dog været udsolgt mange steder, så nogle steder kan det være relevant at finde alternative svovlkilder for at opfylde behovet.

Svovl er et af de 17 essentielle plantenæringsstoffer, der skal være tilstede for at sikre optimal plantevækst. Svovl indgår blandt andet som en vigtig bestanddel i aminosyrerne methionin, cystein og cystine og i visse vitaminer og enzymer. Mangel på svovl vil betyde en nedsat buskning og senere have betydning for skulpesætning og frøkvalitet.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.