Abonnementsartikel

Kalve som får blanding af råmælk fra flere køer har ikke bedre immunforsvar.

I mange besætninger tildeles de nyfødte kalve råmælk fra en råmælksbank. Men er det bedst at give kalven råmælk fra en enkelt ko - eller er det bedre at blande råmælk fra flere køer for at sikre den bedst mulige beskyttelse af kalven? Det spørgsmål har en gruppe irske og hollandske forskere nu fundet svaret på.

Forskerne undersøgte effekten af at tildele kalve enten råmælk fra en enkelt ko eller råmælk, som var en blanding af råmælk fra to til fire køer. Forskernes hypotese var, at en blanding af råmælk fra flere køer muligvis ville sikre kalvene en bedre immunitet. Deres forsøg viste imidlertid, at det ikke var tilfældet. Faktisk havde kalve, som fik råmælk fra en enkelt ko, overordnet set en bedre immunitet end kalve, som fik en blanding af råmælk fra flere køer.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.