Soja er den mest almindelige proteinkomponent i foderblandinger til svin, fjerkræ og malkekvæg i Europa og mange andre regioner rundt om i verden. Men fordi prisen på soja svinger, og fordi produktionen i nogle dele af verden ikke er synderlig bæredygtig, undersøges andre afgrøder med henblik på om disse helt eller delvist kan erstatte soja.

Mediet "All About Feed" skriver, at forskere i Grækenland har lupin i søgelyset som et realistisk alternativ til soja. Dette fremgår af forskernes rapport "Use of Lupin as a Source of Protein in Animal Feeding: Genomic Tools and Breeding Approaches".

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.