Abonnementsartikel

Forskere undersøger, om lupin kan erstatte soja i foderrationer til forskellige produktionsdyr.

Soja er den mest almindelige proteinkomponent i foderblandinger til svin, fjerkræ og malkekvæg i Europa og mange andre regioner rundt om i verden. Men fordi prisen på soja svinger, og fordi produktionen i nogle dele af verden ikke er synderlig bæredygtig, undersøges andre afgrøder med henblik på om disse helt eller delvist kan erstatte soja.

Mediet "All About Feed" skriver, at forskere i Grækenland har lupin i søgelyset som et realistisk alternativ til soja. Dette fremgår af forskernes rapport "Use of Lupin as a Source of Protein in Animal Feeding: Genomic Tools and Breeding Approaches".

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.