Abonnementsartikel

Vintersæd efter vintersæd har gjort agerrævehalen til et kedeligt bekendtskab på tungere jorde. Kuren er vårsæd, rengøring af maskiner og høje doser kemi.

Især Langeland er ramt af resistent agerrævehale på de tungere jorde. Ifølge Helle Elander, der er planterådgiver i Velas' afdeling i Vissenbjerg, er resistensen i høj grad betinget af flere års brug af vintersæd efter vintersæd, hvor ukrudtet har haft gode vækstbetingelser og gentagende brug af samme kemi.

Rådgivningsvirksomheden har over en fireårig periode haft markdemonstration, der har til formål at vise effekten af sædskifte, såtidspunkt og falsk såbed til bekæmpelse af græsukrudt. I demonstrationen var en halvdel af marken dyrket med vinterhvede efter vinterhvede i fire år i træk og den anden halvdel med vårhvede efter vårhvede i tre år i streg, hvor der det fjerde år var vinterhvede for at se, hvilken effekt tre år med vårsæd ville have.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.