Abonnementsartikel

En nyudviklet intelligent styring af LED-lyset sparer CO2 og sørger for en behagelig regulering af lysmængden i stalden.

For cirka halvandet år siden lancerede virksomheden RN Solutions en nyudviklet løsning til en mere præcis og følsom styring og regulering af lysmængden fra LED-belysningen i stalde til husdyr. Med penge fra Innovationsfonden udviklede virksomheden en algoritme, der uden flimren langsomt og gradvist skruer op og ned for lysmængden i forhold til hvor meget naturligt lys, der til enhver tid er i stalden.

- Der er økonomiske fordele ved at anvende dette system, siger Rune Qvist Nielsen, der er CEO og grundlægger af RN Solutions. Han peger på selve strømbesparelsen ved at bruge LED-belysning, men også på styringen af lysmængden, der sikrer, at man aldrig har mere kunstigt lys i stalden end der er brug for.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.