Abonnementsartikel

En simpel, men effektiv kornrenser har givet to bedrifter bedre mulighed for at rense afgrøder til konsummarkedet og givet god kvalitet i såsæden.

Når Søren Kjær skal have såsæd til næste sæsons afgrøder, bruger han en dags tid efter høst på selv at oprense sit korn, så han får de største og bedste kerner til sæsonens vinter- og vårafgrøder. Han dyrker 265 hektar vandet JB-1 jord på bedriften Bode Vestergaard tæt ved Allingåbro øst for Randers Fjord. Det var lysten til at eksperimentere og se, om han på økonomisk fornuftig vis selv kunne oprense en høj kvalitet såsæd. Han benytter renseren Big Fat Seed, der med lufttryk sorterer sten og tungere kerner fra lettere og skiller samtidig avner og halmrester fra.

- Jeg kan komme op på en høj 1000-kornsvægt, fordi maskinen er indrettet, så jeg kan blæse så hårdt, jeg vil. Jeg har ikke dokumentation for kvaliteten andet end egne erfaringer, men jeg tør godt at sige, at den såsæd, vi selv oprenser, ikke er værre end den, vi køber, siger han.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.