Abonnementsartikel

Otte nyuddannede jordbrugsmaskinførere kører traktortræk i den kommende sæson

Traktortrækkeren på Landbrugsskolen & Gartnerskolen, Selandia – Center for Erhvervsrettet Uddannelse i Slagelse har indledt sin tredje sæson med et ”prøvetræk” på Ågårdens bane ved Gørlev på Sjælland søndag 15. april.

Testkørslen var ganske tilfredsstillende, og mandskabet bestående af otte nyuddannede jordbrugsmaskinførere føler sig godt forberedt til den kommende sæson.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De otte jordbrugsmaskinførere Torben Buch, Kenneth Hansen, Jon Jensen, Søren Nielsen, Daniel Munk Nielsen, Rasmus Nielsen, Troels Kristiansen og Christian Sørensen forlod skolen i marts måned med et uddannelsesbevis.

I denne kommende sommer er de det team, der skal passe, tilmelde og køre den gamle Volvo 810 årgang 1988. Vinteren igennem har de, ud over at passe deres skole, også haft travlt i værkstedet med klargøring af traktoren.

Kører med Volvo

Volvo’en er siden anskaffelsen i efteråret 2004 blevet en fast bestanddel af andet og sidste skoleophold på Landbrugsskolen & Gartnerskolen for jordbrugsmaskinførereleverne.

I 2004 var der 11 elever på holdet, og sammen med faglærer Torben Nielsen aftalte de at anskaffe og istandsætte en traktor for at deltage i traktortrækkonkurrencer.

Det lykkedes dem at finde den rette traktor i Sverige, og da traktoren var noget nedslidt, måtte eleverne lægge mange kræfter og timer i at få den klar til den efterfølgende sommers traktortræk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I skoletiden brugte eleverne nogle af deres valgfagstimer til istandsættelsen, men dette var bestemt ikke nok til at få Volvo’en ”trækklar”.

Eleverne knoklede mange eftermiddage og aftener med både forskønnelse og trimning, og traktoren nåede at blive klar i foråret 2005.

I løbet af den efterfølgende sommer mødte drengene op til diverse traktortrækstævner med deres fælles projekt. Traktoren trak, og ind i mellem trækkene blev den taget hjem på værksted til yderligere trimning, vægtøgning med videre.

Tredje sæson

Traktoren, som nu står klar til sin tredje sæson, opnåede sidste år en anden plads i sin vægtklasse på Vestsjællands Landboungdoms traktortræk.

Vægten er øget med vand, og med sine 7.400 kg ligger den nu i den øvre del af vægtklassen 5,0 til 7,5 ton.

Artiklen fortsætter efter annoncen

”Landbrugsskolen & Gartnerskolen” hedder den grønne afdelingen på ”Selandia – Center for Erhvervsrettet Uddannelse. Skolen ligger på Jernbjerggård i Slagelse i et miljø, hvor cirka 170 elever og 24 lærere har deres daglige gang.

Skolen spreder sig ud over cirka 150 hektar jord med besætninger af svin og køer samt en række andre mere eksotiske dyr.

På skolen uddannes jordbrugsassistenter og jordbrugsmaskinførere, og det er også muligt at tage et grundforløb i uddannelsen til dyrepasser og dyrepasserassistent.

Ydermere uddannes også anlægsgartnere og anlægsplejere på skolen.

Datoerne

Mød de otte drenge og deres maskine i løbet af sommeren 2007:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Søndag 6. maj: Lyngby Landbrugsskole i Roskilde

Lørdag 12. maj: Lysholm Allé 107 i Haslev

Lørdag 19 maj: Niemanns Maskinstation i Præstø

Søndag 15. juli: Sonneruptræk på Sonnerup gods i Hvalsø

Lørdag 1. september: Busketræf 2007 i Herlufmagle.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lørdag 22. og søndag 23. september: Jungshovedtræk i Præstø