Abonnementsartikel

Præcisionsarbejde kan hurtigt dræne ens tid. Derfor anbefaler godsejer fra Fyn at begynde i det små og langsomt bygge ovenpå ens erfaringer.

Ved køkkenbordet viser godsejer Klaus Løjtved på Løjtved Gods på Sydfyn et af sine ældste gradueringskort til udsæd, hvor et område er farvet dybgrønt, og et er himmelblå. Det var i 2016, han i mindre skala begyndte at eksperimentere med at gradueret udsæden. Det var helt simple kort med to forskellige tildelingsmængder, og der var tale om to-tre marker pr. sæson, han dengang forsøgte sig med.

- Til at begynde med, skal ens viden om de enkelte marker inddrages. Det er min erfaring, at man skal løbe det langsomt i gang og få det indarbejdet i hverdagen. Jo oftere man sidder med det, jo nemmere bliver det at arbejde med, siger godsejeren.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.