Abonnementsartikel

Lejeaftaler, sædskifte, forfrugt, ukrudt og næringsindhold er alle ting, du bør få styr på i god tid inden næste års kartoffellægning, lyder det fra kartoffelekspert.

Til den nye kartoffelsæson i foråret er der en del ting, du allerede nu kan gøre for at sikre, at de kommende kartoffelarealer er i den bedste stand inden lægningen. Her er det en god idé at dykke ned i sædskiftet, forfrugt, ukrudt, næringsindhold, husdyrgødning og lejeaftaler, lyder rådene fra kartoffelekspert og direktør i BJ-Agro, Benny Jensen. Han fremhæver historikken på marken og sædskiftet som to nøgleområder for at sikre de bedste vilkår for kartoflerne i den nye sæson.

- En tommelfingerregel er, at du bør undgå at dyrke kartofler året efter, der har været majs eller raps på arealerne. Derudover bør du sørge for, at der ikke er nedmuldet halm året forud for kartoflerne, og så gælder reglen om, at der skal være minimum to-tre år fri for kartofler også, siger direktøren.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.