Det hollandske modstykke til vores egen Mejeriforeningen, Dutch Dairy Board, annoncerede i sidste uge en opjustering af råvareprisen. Bearbejdede mælkeprodukter og skummetmælkspulver steg med 150 euro pr. ton – den største stigning på en uge nogensinde. Prisen er nu 3.320 euro pr. ton.

Det betyder, at prisen nu er 42 procent højere end ved indgangen til 2007 og 63 procent højere end det tilsvarende tidspunkt sidste år. Det skriver nyhedsbrevet Dairy Industry Newsletter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men det er ikke kun i Holland, at priserne skyder i vejret med raketfart. En af årsagerne er den voldsomme tørke, der ramte Australien, og som har trukket 1,5 millioner ton skummetmælkspulver ud af verdensmarkedet.

Nestlé advarer nu mod de stigende mælkepriser, som ifølge selskabet går så hurtigt, at det er umuligt at hæve hyldepriserne i samme tempo.

Denne udvikling kan ramme Nestlé hårdere end andre store mejeriselskaber, da 70 procent af Nestlés salg af mejeriprodukter foregår på nye markeder.

Man er derfor bange for at hæve priserne for drastisk for derved at miste kunder, og Nestlé forudser nu en lavere vækst i indtjeningen på mejeriprodukter i 2007, hedder det i Dairy Industry Newsletter.