Med en nedbrydningstid på op til 70 år kan gamle fosforaflejringer påvirke vandmiljøet. Et internationalt forskerhold er gået sammen for at analysere fænomenet nærmere.

Irske og canadiske forskere er gået sammen for at undersøge, hvordan spredning af handels- og husdyrgødning tæt ved vandløb påvirker vandkvaliteten. Her er det specifikt fosfor, de ser på. Nedbrydningstiden for næringsstoffet er op til 70 år, og det er på den baggrund, at forskerholdet vil undersøge, hvilken indvirkning fosforudvaskningen har på vandmiljøet.

Den fælles undersøgelse er udført af Trinity College i Dublin (TCD) i Irland og eksperter fra Canadian Light Source (CLS) ved University of Saskatchewan i Canada. Målet var at undersøge langsigtet lagring og frigivelse af fosfor i vandmiljøet.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.