Den gode bøf begynder som en lille kalv, der sutter på patterne hos koen, mens de går sammen på græsmarken.

Det er i korthed budskabet, som en række kødkvægavlere vil fortælle forbrugerne, når de søndag 20. maj inviteres til LimousineFestival på gårde over hele landet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her kan de både opleve de små kalve, som springer forårskåde rundt mellem moderdyrene på marken, og få forskellige smagsprøver i form af de bøffer, grillpølser og spegepølser, som er resultatet, når kalvene har vokset sig store nok.

På flere af gårdene er grillen tændt, ligesom der er lavet forskellige aftaler med lokale kokke, slagtere og bryghuse, som sikrer, at gårdbesøget og kvalitetskødet også bliver en kulinarisk oplevelse.

- Vi vil gerne vise, at vores dyr lever et godt liv i pagt med naturen. Stadigt flere forbrugere stiller krav om høj dyrevelfærd, når de køber kød, og det er en vare, som vi kan levere, siger Bodil Falkenberg fra Dansk Limousine Forening, der står bag LimousineFestival.

Gæsterne på gårdene, som åbner for besøg kl. 10-16, kan således ved selvsyn møde køer og kalve i naturen og se, hvordan de til daglig passes på gården.

Ligger marken med dyrene et stykke fra ejendommen, er der som regel arrangeret en traktortur med vogn. Flere steder vil der også være lejlighed til at få et sjældent indblik i lokalområdets planteliv og landskabshistorie.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udover at give forbrugere muligheden for en oplevelse for hele familien, er sigtet med LimousineFestival også at gøre opmærksom på, hvor man kan købe kvalitetskød fra racen Limousine.

På hjemmesiden www.limousinefestival.dk kan man derfor både læse, hvilke gårde, der er med søndag 20. maj, samt hvilke butikker, der sælger kød fra limousineavlere.