Abonnementsartikel

På trods af en forsinket sæson nærmer vi os tiden, hvor der kan gøres status over kartoffelhøsten, markerne skal gøres klar til næste år, og der skal fokus på gode forhold på lageret, lyder det fra kartoffelekspert.

Mange spisekartofler og læggekartofler er høstet, men der er stadig betydeligt flere kartofler i jorden end normalt på denne tid. Der er partier af læggekartofler, der først lige er nedvisnet, og især i stivelsessorter har de sildige typer svært ved at blive færdige og kan først høstes i midten eller slutningen af oktober. Det fortæller Benny Jensen, der er direktør i BJ-Agro.

- Risikoen for stød og skader ved optagning stiger kraftigt for hver grad, jordtemperaturen falder. Derfor er det vigtigt at have ekstra fokus på skånsomhed og kvalitet, når kartoflerne først kan høstes efter midten af oktober, siger Benny Jensen.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.