sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

International klovkonference i Danmark

00:00
Hastighed: ???x
02:48

Dansk producent af klovplejeudstyr har sat sig internationalt i spidsen for at løfte den faglige viden og erfaring om klovsundhed.

Den danske virksomhed KVK Hydra Klov A/S, der udvikler og producerer udstyr til klovpleje og klovbeskæring og eksporterer til det meste af verden, er for fjerde gang vært ved en international klovkonference.

Konferencen foregår 1. og 2. oktober i Billund og der forventes i år flere end 150 deltagere fra mange forskellige lande, blandt andre Canada, USA og Israel. Tilslutningen er dermed næsten på niveau med den seneste konference, som havde tilslutning af 180 deltagere fra 27 forskellige lande. Og det anser Palle Fjord Thomsen, COO hos KVK Hydra Klov, for ret godt i betragtning af de corona-udfordringer, som stadig hæmmer dele af verden.

Troværdighed

KVK Hydra Klov forventer ikke at booste salget af klovbeskæringsudstyr ved at bruge ressourcer på at arrangere en stor international konference. Men Palle Fjord Thomsen håber, at klovkonferencen understøtter virksomhedens image som en professionel virksomhed, der arbejder seriøst med at udvikle redskaber til sine kunder.

- Vi gør meget ud af at være i baggrunden, så ingen føler, at vi er i gang med propaganda. Vi ønsker troværdighed, siger Palle Fjord Thomasen.

Han oplever stor interesse fra mange relevante faggrupper som dyrlæger og klovbeskærere.

Klovens år

I år er dyrlægerne særligt interesserede, fordi Den Danske Dyrlægeforening har udnævnt 2021 til "Klovens år", siger Palle Fjord Thomsen.

rich-media-1

Han fortæller, at klovkonferencen er et samspil af præsentationer, foredrag og workshops med internationalt kendte deltagere, der alle er førende inden for deres respektive felter.

rich-media-2

Undgå stress

Palle Fjord Thomsen nævner eksempelvis Sophie Atkinsson fra Australien, som fortæller om Low Stress Stockmanship teknikker ved klovbeskæring.

- Det er et begreb, der er svært at oversætte direkte, men det handler om at håndtere køerne uden at stresse dem, når de skal klovbeskæres, fortæller Palle Fjord Thomsen.

Han forklarer, at det handler om at være tro mod køernes natur og udnytte og arbejde sammen med deres naturlige instinkter.

- For eksempel skal man ikke stå og slå på en ko i 10 sekunder for at få den til at gå ind i en klovbeskæringsboks. Det er bedre at stille sig i en skyggezone og udnytte naturen til at få koen ind uden at stresse den. Det handler meget om vores egen tidsopfattelse, for vi synes nogle gange, at 10 sekunder, hvor vi er passive, føles som længere tid end 10 sekunder, hvor vi gør noget aktivt. Men det er stadig bare 10 sekunder, men det er bedre for køerne, siger Palle Fjord Thomsen.

Palle Fjord Thomsen nævner, at der veksles mellem foredrag om formiddagen og workshops om eftermiddagen, hvor deltagerne er aktive.

Se programmet her