Abonnementsartikel

Syngenta har i år søsat et femårigt projekt, hvor de på tre lokaliteter i Danmark skaber en platform for forskning og afprøvning af, om Conservation Agriculture (CA) er en mere bæredygtig dyrkningsform under danske forhold. Seges er tovholder i det praktiske arbejde.

Umiddelbart forbinder vi Syngenta med pesticider og såsæd, men det globale firma med 48.000 ansatte, hvoraf 5.000 er forskere, ønsker også at tage ansvar for den omstilling, landbruget står overfor.

- Vi har en fælles udfordring med at brødføde stadig flere mennesker på jorden, reducere klimabelastningen, øge biodiversiteten og samtidig sikre landmænd en god økonomi. Det kræver ny innovation a la den vi ser i vindmølleindustrien og Ørsted, og som industri kan og vil vi også spille en rolle i en bæredygtig omstilling af landbruget. I England, Spanien og Frankrig arbejder Syngenta allerede med jordens sundhed, og da vi synes, der mangler dokumentation for klimaeffekten og biodiversiteten af CA under danske forhold, har vi prioriteret bl.a. at lægge indsatsen her, forklarer Carina Skovmøller, som er Syngentas nordiske chef for bæredygtighed.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.