Abonnementsartikel

Concito er positivt indstillet over for nyt klimaværktøj, der måler på bedriftsniveau og kan være et værktøj til sammenligning af fødevareproduktion globalt.

Seges barsler med nyt klimaværktøj, der i slutningen af 2021 bliver udrullet. Hos Danmarks grønne tænketank Concito er holdningen, at det generelt er rigtig fornuftigt at få et værktøj til beregning af aftrykket på bedriftsniveau, så landmændene får et værktøj til at sammenligne sig med andre bedrifter. Det er også muligt at nuancere udledningerne mere og den vej igennem få et mere retvisende billede af den nationale tilstand.

- Ydermere giver det bedrifterne mulighed for at vurdere ikke bare det økonomiske afkast ved at ændre dyrkningssystem og andre radikale omlægninger, men også det klimamæssige aftryk, men også ammoniak og på sigt sandsynligvis krydret med faktorer som biodiversitet og andet. Fordelen i Danmark er, at der er tilgang til mange bedriftsdata gennem blandt andet Mark Online/Crop manager-systemerne, fordi landmændene allerede registrerer rigtig meget på mark- og husdyrdelen, siger Tavs Nyord, der er seniorkonsulent i Concitos program om Fremtidens fødevarer.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.