Abonnementsartikel

Når pattegrisene skal fravænnes fra soen i den udendørs produktion, gælder det om at gøre sit fodarbejde før og efter fravænningen korrekt.

Fravænning uden brug af medicinsk zink får større og større opmærksomhed i takt med, at datoen for udfasningen af medicinsk zink rykker nærmere. Det gælder også i den udendørs svineproduktion. For at blive klogere på udfordringer og muligheder, har Hyologisk taget fat i Kristian Knage-Drangsfeldt, der er produktkonsulent hos Vestjyllands Andel, for at tage en snak om, hvordan man varetager opgaven, når staldtaget er udskiftet med åben himmel.

Generelt foregår fravænningen udendørs ved 5 uger ved friland, syv, otte eller 10 uger efter faring i økologi. Kristian Knage-Drangsfeldt fortæller, at forholdsvis mange er begyndt at fravænne udendørs ved otte uger af de økologiske besætniger.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.