Lyt til artiklen:

Planteanalyse fra kartoflerne bliver samlet et sted

00:00
Hastighed: ???x
01:55

Abonnementsartikel

BJ-Agro lancerer en portal, hvor resultater fra alle dine planteanalyser bliver samlet, og hvor du får gode råd til behandling i netop den situation, du står i.

I en højværdiafgrøde som kartofler, er det fornuftigt at tage planteanalyser for at kende planternes tilstand og kunne reagere hurtigt. Nu introducerer BJ-Agro PlantPortal, der er et program, hvor analyseresultaterne fra planteprøverne bliver samlet og behandlet og præsenteret på en overskuelige måde.

- Det er i første omgang primært et værktøj, der skal hjælpe kartoffelavlerne til at sikre, at deres kartofler kan gro lidt længere eller bedre, med behandlinger baseret på viden og ikke blot det, du kan se med dine egne øjne i marken, siger direktør i BJ-Agro, Benny Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men det er også et værktøj, der kan give dig mere viden generelt om næringsstofindholdet i planterne i alle kartoffelsorter og ikke kun de sildige, som nok har mest fokus.

- Fordi vi gøder så moderat, som vi gør i læggekartoflerne, dels for at sikre den bedste kvalitet, men også fordi vi på læggetidspunktet ikke vidste, hvad vi måtte i forhold til nedvisning i læggekartoflerne, er det vigtigt at kende næringsstofindholdet i planterne, siger han.

Programmet er bygget op om over danske erfaringerne fra mere end tusind planteanalyser, som BJ-Agro har foretaget de foregående år.

- Vi håber, det bliver taget godt imod blandt kartoffelavlerne. Fordelen bliver, at man selv kan følge markerne og udviklingen i analyserne koblet sammen med vejledninger og anbefalinger til behandlinger, siger direktøren.

Når analysen bliver sendt ind, får man typisk svar inden for tre til fem dage, og så kan man nå at reagere på det i løbet af cirka en uge efter, at prøven blev taget. Det betyder også, at inden du har synlige problemer i marken, kan du måle, hvad problemerne eventuelt er, og handle på det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For at få adgang til det nye program, går man via sin browser ind og henter programmet. Første gang opretter man sig som bruger og får en kode, som bruges, når man skal logge sig på fra gang til gang.