Abonnementsartikel

Skjern-virksomheden TobiCo importerer på andet år minilæssere fra tyske Thaler, og foråret byder på to nye modeller med en standard-udstyrspakke, der vil fremad

- Det går forrygende med salget af de tyske minilæssere. Allerede i år har vi solgt 130, og vi regner med at tallet når op på 300-400 inden året er omme, siger Claus Holm Sørensen, sælger hos TobiCo.

- Det er en klar stigning i forhold til sidste år, så man må sige, at kunderne har taget de tyske læssere til sig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Claus Holm Sørensen forklarer at årsagen til, at det går så godt, formodentlig skal søges i det faktum at minilæsserne fås til favorable og konkurrencedygtige priser og med masser af udstyr.

- Thaler-minilæsserne leveres blandt andet med justérbart rat, tankmåler og parallelføring på gaflerne. Sammenlignet med de konkurrenter vi måler os med, er det sædvanligvis udstyr, der skal købes til, siger han.

- Hos os kommer det med som standard, tilføjer han.

Bedre træk med 2-speed

De to nye modeller – 234/KA og 351/A – som er henholdsvis en type 2 og type 3-model, er med kadentræk og 2-speed, som medfører et væsentligt bedre træk end på mange tilsvarende modeller.

Dertil kommer, at modellerne har hydrostatisk fremdrift. Det borger for en rolig og behagelig kørsel, fordi maskinen flytter olien fra aksel til aksel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den hydrostatiske fremdrift betyder også, at maskinen ikke graver sig ned ved opgaver på løst underlag, forklarer Claus Holm Sørensen.

- Det er noget vores kunder er meget begejstrede for, og der har da også allerede været flere tidligere købere, der har valgt at skifte deres maskiner ud med én af de nye modeller netop af den grund.

Med de senest ankomne minilæssere er produktkataloget nu oppe på 14 modeller.

Kører efter fem timer

Claus Holm Sørensen fortæller, at både landbruget og bygge- og anlægssektoren har taget godt imod de tyske minilæssere. Det har betydning for den service, virksomheden tilbyder i samarbejde med deres forhandlernet.

- Der er efterhånden rigtig mange landmænd, der bruger minilæsserne som traktor, og fordi det er fuldstændig nødvendigt for dem, at have en maskine, der fungerer på alle tider af døgnet, garanterer vi med vores service, at man altid vil være kørende i løbet af fire-fem timer, hvis der opstår problemer, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Kan vi ikke lave maskinen på den tid, får man simpelthen en ny stillet til rådighed, understreger han.

Forbedrede teleskoplæssere

De største Thaler-minilæsserne fås også som teleskoplæsserere, og på den front kan TobiCo også præsentere nyheder.

- Både type 3-modellen 351 og type 4-modellerne 451 og 461 er blevet forbedret på instrumenteringen og har fået nyt joystick, siger Claus Holm Sørensen.

- Samtidigt har de alle tre fået større kapacitet, så de fremstår som stærkere maskiner.

Alle type 3 og 4-modellerne fik desuden forbedret komforten lige før årsskiftet, da fabrikken i Tyskland udstyrede dem med nyt hus med radio, varme, el-bagrude med vasker og seks arbejdslys.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sælges i hele landet

På grund af den store succes med Thaler-minilæsserne har TobiCo haft en målsætning om hurtigt at blive landsdækkende, og det mål er snart nået.

Fra og med denne måned forhandles Thaler-maskinerne nemlig så langt østpå som Bornholm. Dermed er virksomheden oppe på at have 18 forhandlere på landsplan.

- Vi har netop lavet en aftale med Nexø Maskinforretning på Bornholm, og regner med at være repræsenteret via et par forhandlere mere i løbet af den nærmeste fremtid, siger Claus Holm Sørensen.

- Dermed stopper ekspansionen også, for så vil vi være repræsenteret i hver en krog af landet, siger han.

Thaler-maskinerne kan besigtiges nærmere ved en række åben hus-arrangementer hos forhandlerne samt på sommerens mange landskuer – blandt andet i Herning, Roskilde, Varde, Aabenrå og på Fyn.