Abonnementsartikel
Søren Rasmussen har solgt maskiner på dyrskuer, siden han var 23 år
Der er jubilæum på Stemass stand på dyrskuet i Gl. Estrup i denne weekend. Dels er Søren Rasmussen i gang med sit 10. dyrskueår som sælger hos Stemas A/S i Hinnerup, dels er det 35 år siden, han første gang stod på et dyrskue som sælger.
Siden er det blevet ufattelig mange timer på flere af landets dyrskuer.
De første år solgte han bobcat. Så solgte han minilæssere for sit eget firma, og de seneste 10 år er det Weidemanns knækstyrede minilæssere og Merlo teleskoplæssere, som han har med i tasken fra Stemas.
- Det har altid været minimaskinerne, jeg har arbejdet med. Både til landbruget og til entreprenørbranchen, siger Søren Rasmussen, som landmændene i år vil kunne møde på skuerne i Gl. Estrup, Horsens, Herning og i Aulum.
Folk er mere oplyste i dag
- Det er da anderledes på dyrskuerne i dag, end da jeg startede. I dag er landmændene meget mere oplyste om de maskiner, de er interesserede i. De har søgt oplysninger på internettet, og de har læst afprøvningsresultater, så de faktisk har besluttet sig for, hvilken maskine de vil købe.
- Derfor er det meget for at vise flaget og hilse på vore kunder, at vi er med på dyrskuerne. Men som sådan har de også stor værdi, for det kan være svært til daglig at nå rundt og hilse på alle kunderne, og da kan vi indhente noget på dyrskuerne.
- Vi sælger skam også maskiner på dyrskuerne, fordi folk har vist på forhånd, hvad de ville have. Førhen havde vi en lang snak på skuerne og skulle så bagefter ud og demonstrere maskinen for at se, om den nu også passede ind i de forhold, den enkelte havde i staldene, fortæller Søren Rasmussen.
Tabte den lille bibel
Når sælgerne har haft en snak med en mulig kunde, og der er aftalt en opfølgning, noteres navne og telefonnummer i sælgerens lille bog, som på den måde rummer hele virksomhedens udbytte af de mange timer på dyrskuet.
Den bog er guld værd. Jeg kalder den min lille bibel. Jeg har én gang tabt den på kørebanen, og inden jeg fandt tilbage til den, var den kørt over nogle gange, dog ikke værre, end at jeg stadig kunne læse det, jeg havde noteret. Ellers havde det været en katastrofe, husker Søren Rasmussen.
Også ikke-landmænd
I skrivende stund er Søren Rasmussen ved at forberede sig på dyrskuet i Gl. Estrup, der er meget besøgt af familier uden for landbruget.
Er det ikke lidt irriterende at stå på standen, når de fleste, der kommer forbi, ikke er potentielle kunder?
- Det kan man ikke sige, for vi sælger også meget til entreprenørbranchen, og der er mange mellem de besøgende familier, der er beskæftiget hos entreprenører, og som derfor er lige så interessante for os.
Forskel på store og små skuer
- Familierne hører især til de små og mindre dyrskuer, hvor hele familien med barnevogn kommer samlet på besøg, mens det oftere på de største skuer er landmanden, der selv er af sted og på forhånd har noteret en række ting, han vil se, har Søren Rasmussen observeret.
- Derfor er der en lidt anderledes atmosfære på de mindre skuer, men absolut en god atmosfære og en hyggelig stemning overalt, lyder det fra Søren Rasmussen, der i skrivende stund er ved at forberede den kommende weekend på Gl. Estrup.