Abonnementsartikel

LandboNord fik sved på panden sidste år, da man inviterede Vendsyssels skoleklasser på besøg på Hjørring Dyrskue – med undervisning på programmet.

Det blev en stor succes med 2000 besøgende skoleelever, og selv om det krævede mange ressourcer, var man klar til en gentagelse i år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det har skolerne også været klar til, for 30 procent flere elever er tilmeldt dyrskuet, der i år finder sted den 22.-23. juni, og dette antal på 2600 elever plus lærere er er den dyrskueansvarlige leder, Karin Møller Larsen, LandboNord, ovenud tilfreds med.

- Skoleelevernes besøg på dyrskuet følger samme koncept som sidste år, hvor de yngste klasser deltager i en skattejagt, der fører dem rundt på dyrskuepladsen til forskellige oplevelser og opgaver. De mellemste klassetrin vil arbejde med temaet ”Sundt foder til dyrene giver sunde fødevarer til dig”, mens de ældste klasser sættes fokus på ”Landbruget som energikilde, bl.a. om vindmøller og biobrændsel”, fortæller Karin Møller Larsen.

Hun venter også i år hjælp fra landboforeningens seniorklub, hvis medlemmer sidste år guidede de mange skoleklasser rundt på dyrskuet.

Ud over dyrskuebesøget og undervisningsmaterialer får de mindste klasser besøg af en landmand som optakt til dyrskuebesøget, og 2. klasserne kan komme på besøg hos på et landbrug.