Abonnementsartikel

En ordentlig tørring sikrer, at kvaliteten holdes høj, men kræver tålmodighed og blæsekapacitet for at lykkes.

For at sikre en god tørring handler det på planlageret om at have den rette blæsekapacitet samt rette luftgennemstrømning for at sikre den korrekte tørring. Rent praktisk handler det om at blæse luft med en bestemt relativ fugtighed gennem afgrøden, så den optager vandet fra afgrøden og tager det med ovenud af stakken.

Der er nogle fysiske begrænsninger i, hvor lang tid sådan en proces varer, og her kan der være tale om en del dage, hvis vandprocenten i afgrøden er høj. Ifølge Ole Laustsen, der er salgschef ved Sukup Europe, kan nogle godt have glemt lærdommen om ligevægtstabel mellem relativ luftfugtighed og vandindhold i korn og frøafgrøder. For at anskueliggøre, hvor meget vand, der rent faktisk skal fjernes fra afgrøden, kommer Ole Laustsen her med et eksempel.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.