Abonnementsartikel

Det er gået langt bedre end forventet i årets første kvartal, skriver Arla Foods i nyhedsbrevet Arla World.

Den optimistiske vurdering kom fra administrerende direktør Peder Tuborgh på det nyligt afholdte repræsentantskabsmøde, og skyldes specielt, at Arla Foods med den landsdækkende distribution i Sverige begynder at tage markedsandele. Men også at for eksempel eksportsalget i Storbritannien går bedre end forventet, og at pulver- og ingredienssalget går godt i Kina og Algeriet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Historisk høje priser

Men der er andre faktorer, der har indflydelse på Arlas forventninger til regnskabsåret.

Verdensmarkedspriserne på bulk-pulver er historisk høje, hvilket blandt andet skyldes, at lagrene er tomme samtidigt med, at flere store mælkeproducerende lande for tiden er ramt af tørke eller regn.

Effekterne af effektiviseringsprogrammet Lean begynder også at slå igennem, og i år nedlægges 160 funktionærstillinger. Sammen med yderligere rationaliseringer bidrager det med en besparelse på 300 millioner kroner.

- Det ser positivt ud, men der er grund til at udvise tålmodighed. I Mellemøsten taler de stadig om krisen, og vi er endnu ikke tilbage på fuld kraft. Vi er kommet godt fra start, men der er lang vej endnu, vurderede Peder Tuborgh.